Participamos para mejorar la gestión del agua en el AMB
Empoderamiento ciudadano para democratizar la gobernanza del agua en el AMB
El siguiente elemento es un mapa que presenta los componentes de esta página como puntos en el mapa. El elemento se puede utilizar con un lector de pantalla pero puede ser difícil de entender.
Saltar el mapa${title}
{{html description}}
${startTimeDay} ${startTimeMonth} ${startTimeYear}
${starTime}
{{html icon}}
{{html location}}
${address}
{{html locationHints}}
${address}
{{html locationHints}}
2 encuentros
Filtrar por:
El siguiente formulario filtra los resultados de búsqueda dinámicamente cuando se cambian las condiciones de búsqueda.
Saltar a los resultadosEl siguiente formulario filtra los resultados de búsqueda dinámicamente cuando se cambian las condiciones de búsqueda.
Saltar a los resultados
Actualmente no hay encuentros programados, pero puedes ver los anteriores.
Resultados por página:
A la conca del Besòs existeixen diversos moviments que lluiten per a fer front a problemes de contaminació del mar, del riu, de l’aire, dels impactes dels creixements urbanístics desmesurats que impermeabilitzen el sòl i destrueixen espais públics que podrien ser espais verds o de sobirania alimentària. D’altra banda, el Besòs, tot i la gran superfície urbanitzada que ocupa les seves zones inundables, té un gran potencial de connexió ecològica entre el mar, la Serralada Marina, Collserola, el Montseny i Corredor Montnegre que cal preservar. Així mateix, existeixen greus problemes de sanejament molt notables quan plou, on les depuradores col·lapsen i aboquen un munt de residus i contaminants a mar. D’altra banda, l’aigua als municipis de la conca del Besòs i tota l’AMB són gestionats per una empresa mixta controlada per una multinacional francesa. Un model de gestió de l’aigua que el 80% de la ciutadania de l’AMB no desitja. En definitiva, existeixen un conjunt de conflictes socioambientals on diferents moviments porten anys reclamant solucions i fent propostes de millora a unes administracions que es topen diferents sostres de cristall, entre ells la opaca AMB.
A la conca veïna del Llobregat, els moviments socials i ambientals han teixit un moviment socioambiental constituït com a SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet que precisament camina en aquesta línia.
Per tot plegat, organitzem aquesta primera Àgora del Besòs amb l’objectiu de proposar un enxarxament de moviments socioambientals de la conca que contacti amb els que estan al Sud de l’AMB, a la conca del Llobregat, per explorar vincles comuns i trobar les eines i maneres d’incidir políticament.
Entitats convocants: Aigua és Vida, Aire Net, Associació per la defensa del Corredor-Montnegre i el Baix Montseny, Associació de Persones afectades per Productes Químics i Radiacions Ambientals i altres Síndromes de Sensibilització Central (APQUIRA), Associació Veïnal Sant Joan Baptista, Associació de Veïns i Veïnes del barri del Besòs, Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient del Garraf (APMA), Badalona Mar, Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris (CAPS), Ecologistes en Acció, Espai Besòs, Els Verds de Badalona, Federació d’Associacions de Veïns i veïnes de Santa Coloma de Gramenet (FAVGram), La Horda, Marea Verde SAB, Mollet pel Futur, Montcada Som-Rius, Moviment per l’Aigua Pública i Democràtica a l’AMB, Platoniq, Plataforma d’Entitats i Veïns/es de la Mina, Plataforma Alternativa a l’Abocador de Cruïlles (PAAC), Plataforma per la conservació de les Tres Xemeneies de Sant Adrià, Plataforma Tanquem Can Mata, SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet, Stop Crematori SAB, Taula de l’Aigua de Mollet, Viu la Riera, Salvem el Calderí, Parlament Ciutadà.
Dissabte 14 de Novembre 202010.30 – 13.45H. On-line
Enllaç inscripcions: www.bit.ly/AgoraBesos
-
14 noviembre 2020 · 10:30 - 14:00
-
Trobada Online
Sant Adrià del Besòs
El 24 d'octubre, SOS Baix Llobregat i l'Hospitalet organitza una jornada contra l'especulació al Baix Llobregat i l'Hospitalet. L’acte se celebrarà per videoconferència i conté diversos tallers monotemàtics i una assemblea oberta posterior. El Moviment per l’Aigua Pública i Democràtica (MAPiD) hi participem amb al taller: Parlament Ciutadà Metropolità.
SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet i el MAPiD col·laborem en aquesta jornada perquè els creixements urbanístics que ens estan imposant degradaran encara més un territori ja molt vulnerable. Cada vegada son més freqüents els episodis de contaminació de rius, platges i mar quan cauen quatre gotes. Els nostres sistemes de sanejament no poden suportar el creixement demogràfic que els hi estem imposant. No té cap sentit seguir creixent amb els problemes ambientals que tenim avui dia.
El taller que proposem s'emmarca en aquesta fase 2 del procés que contempla l'enxarxament territorial i el reconeixement de les lluites socioambientals. Som moltes les organitzacions que lluitem per models alternatius, garantistes de drets humans i ambientals, però tenim un sostre de vidre que és el govern de l’AMB.
Per què no enxarxar-nos i unir forces per reclamar allò que se’ns nega i és essencial? Per què no dotar-nos de poder legislatiu i reclamar les nostres propostes fonamentades amb el coneixement situat que tenim? Per què hem de delegar decisions cabdals sobre les nostres vides a tercers que no representen l’interès comú?
Si vols aprofundir en aquestes qüestions, inscriu-te a la Jornada i al nostre taller en el següent enllaç: https://sosbaixllobregat.cat/inscriviu-vos-al-24-doctubre/
Per les que us apunteu, és recomanable que assistiu en nom de la vostra entitat/organització, i porteu informació sobre la feina que feu i les propostes que farieu en un hipotètic Parlament Ciutadà Metropolità.
Estructura del Taller:
Què és un Parlament Ciutadà?
L’experiència del cas pràctic de Terrassa
Ronda de presentacions d’entitats, lluites i propostes
Proposta de procés: (Co)Incidim
Espai participatiu: mapeja la teva entitat i fes propostes per l’AMB!
-
24 octubre 2020 · 10:30 - 14:00
-
Trobada Online
El Prat de Llobregat